Rotstuinclub

Lezing Jan Blokland ging weer op reis naar Iran:  Dinsdag 3 maart 2020 ,  19.30 uur

Jan heeft reeds vaker een lezing verzorgd voor de RTC,  veelal van zijn reizen naar o.a de Alpen, de Himalaya,  China  en nog meer landen die een bijzondere flora hebben.

Ditmaal was Jan naar Iran en ook hier heeft hij weer bijzondere en mooie planten ontdekt.

Tevens schenkt hij ook aandacht aan de cultuur en leefgewoonten in het land.

Hij bezocht o.a. het Zagrosgebergte, een van de grootste bergketens ( ca 1500 km ) van Iran en het Alborzgebergte in het noorden. In beide gebieden met veel valleien is veel te zien en ook in Iran treft men – gelijke aan o.a. Turkije – veel bolgewassen, zoals botanische tulpen en fritillaria,s aan. Daarnaast treft men ook bijzondere alpiene planten aan. Jan zal deze lezing met het van hem bekende enthousiasme presenteren.

Het belooft een leerzame lezing te worden. Ook niet-leden zijn van harte welkom, de kosten hiervan bedragen € 3.50.

Tevens bestaat de mogelijkheid om kleine rotsplaatsjes te kopen, immers zoals bekend is Jan een hobby-kweker hiervan,