De Tuinclub

'De tuinclub' is een groep van ongeveer 60 gepassioneerde tuinliefhebbers uit de regio Breda. Onze leden hebben kleine óf grote tuinen en variëren in de leeftijd van 45 tot 85 jaar. Ze tuinieren op klei óf zand en hebben veel, meer of enorme ervaring met tuinieren. Behoorlijk divers dus.

Wat ons bindt is onze liefde voor onze eigen tuin (& die van anderen) en een behoefte aan onderlinge kennisuitwisseling over alles dat groeit & bloeit.

Bijeenkomsten
In de seizoenen dat onze tuinen 'in rust zijn' nodigen wij groenliefhebbers uit op het Prinsentuin College in Breda om lezingen te geven. Op deze maandelijkse clubavond leren we van die ervaringsdeskundigen allerlei wetenswaardigheden over een bepaalde plantengroep of over een bijzonder aspect van het tuinieren. Clubavonden zijn altijd op een dinsdagavond van 19.30u tot ongeveer 22.00u.

In de zomermaanden gaan we 1 à 2x per maand naar buiten, elkaars tuinen in. Ook genieten we elk 1e weekend in juni een volle zaterdag van een busreis langs bijzondere tuinen en kwekers. Om zo te (leren) kijken en te vertellen over en luisteren naar andermans tuinervaringen. Want het SAMEN genieten van tuinen is onze belangrijkste kracht.