Breda

 

Cursus Zaaien en Stekken

Groei en Bloei afdeling Breda e.o. organiseert een korte cursus “Zaaien en Stekken” door Nel Wens. Op zaterdag 25 februari 2023 van 13.30 uur tot 15.30 uur, gratis voor leden en niet-leden.

Locatie: Boerderij Wolfslaar, Wolfslaardreef 95, Breda.

Opgeven uiterlijk 18 februari bij Meggie Laming 0161- 431353 of e-mail: laming.meggie(at)gmail.com

Interessant, origineel en heel leerzaam.

Zelf zaaien is natuurlijk, leuk, leerzaam en het is stukken goedkoper om je voorjaars- of zomerplanten zelf te kweken en ze langzaam te zien opgroeien.

Vergeleken met het kopen van planten in een tuincentrum, duurt het dan wat langer voordat ze volop in bloei staan, maar je hebt er zoveel meer voldoening van.

Daarnaast is de opbrengst vaak zo groot, dat je heel veel mensen in je omgeving blij kunt maken met een vrolijk bloeiende plant!

Nel Wens is heel bedreven in allerlei toepassingen van gebruikte materialen met heel goede resultaten. Hoe is het toch mogelijk dat iemand zoveel tips kan geven over zoiets eenvoudigs als zaaien? Hierbij alvast enkele vragen om je nieuwsgierig te maken: hoeveel water geef je, plantjes kunnen ook niet zonder water; hoeveel ruimte hebben wortels nodig; hoe zorg je ervoor dat je plantjes zo vroeg mogelijk in het voorjaar hebt; welke grond gebruik je en hoe ontsmet je oude potgrond?

Nel laat zien hoe je met simpele middelen een mooi resultaat kunt bereiken.

Je hebt helemaal geen dure zaaibakken of zaai- en stekgrond nodig!

Naast de techniek van het zaaien komt ook het stekken van varens, struikgewas en vaste planten aan de orde.

We bieden deze cursus gratis aan, zodat ook belangstellenden buiten Groei en Bloei het plezier van zelf zaaien en stekken kunnen ontdekken en op deze manier ook kennis kunnen maken met onze vereniging.

Daarom een speciaal verzoek aan onze leden om kinderen, buren, vrienden of familieleden te wijzen op deze interessante gratis cursus.

Hoewel de cursus dus vooral gericht zal zijn op de beginnende tuinliefhebber heeft Nel verzekerd, dat ook de meer ervaren tuinder nog genoeg interessante weetjes op kan doen.