Breda

Algemene G&B - lezing

Afdeling:

Breda

Datum:

23-01-2022


Kosten:

Gratis

Kosten lid:

Gratis

Locatie:

Curio
Frankenthalerstraat 15
4816KA Breda

Route

De algemene lezing op 23 januari 2022 gaat DIGITAAL door.

Wethouder Tim van het Hof houdt een inleidend praatje en geeft een verrassing prijs die voor alle leden van Groei en Bloei Breda bedoeld is. De digitale lezing duurt ongeveer één uur en begint om 13:30 uur.

U kunt zich opgeven via www.breda.groei.nl waarna u een link krijgt om vanuit uw thuis naar de lezing te kijken. Mocht u niet in de gelegenheid zijn om op 23 januari 2022 de lezing te volgen dan is er de mogelijkheid om dit op een later tijdstip alsnog te doen.

Het bestuur van Groei en Bloei Breda e.o.

Meer info:

Door ruimte te bieden aan goede leefomstandigheden voor alle andere dier- en plantensoorten in onze omgeving maken we het voor hen en onszelf een prachtplek om te leven.
Breda wordt een Stad in een Park, waar je overal groen ziet, waar je bijen hoort en bloemen ruikt, waar je dagelijks wilde dieren ziet, waar je je eigen voedsel kunt plukken, waar je rondje in de natuur bij je voordeur begint, waar je in de singel kan zwemmen, waar de natuur zorgt voor een betere gezondheid en waar kinderen in en van de natuur leren.

Natuur is de basis van ons bestaan. Zonder natuur geen voedsel, frisse lucht, schoon water, kleding, bescherming tegen weersextremen en ga zo maar door. Alle levensvormen op aarde vormen samen een ingenieus systeem dat er voor zorgt dat het voor ons en alle andere planten- en diersoorten leefbaar blijft.
Dat is de kracht van biodiversiteit!
Als er te veel schakels uitvallen, dan stort het systeem in elkaar. Dat is nu precies wat er dreigt te gebeuren met het steeds sneller uitsterven van soorten.
De biodiversiteit gaat hard achteruit.
Het is hoog tijd om deze trend om te draaien.
Daar kunnen we mee beginnen in onze directe omgeving.