Aanmelden en info

• voor themalessen/workshops:
    bel met Anneke ten Klooster op T: 076 - 587 60 42

Bloemschikken

Ruim 180 bloemschiksters nemen deel aan de bloemsierkunstlessen die G&B afdeling Breda organiseert. Elke cursus loopt van september tot april/mei, en bestaat uit 11 lessen. Eén avond gaan we niet zelf aan de slag, maar krijgen we een inspirerende demonstratie.

Basiscursus

Speciaal voor beginners en amateurs die zelf thuis al 'wat' ervaring hebben. Je maakt bloemstukken met het seizoen en alle feestdagen mee. Al doende leer je allerlei basistechnieken. Bijvoorbeeld: biedermeier, blad op draad zetten, krans wikkelen, handgebonden boeket en werken met buitenmaterialen. Na het volgen van de basiscursus heb je genoeg techniek om zelf creatief verder te kunnen.

Locatie: een goed geoutilleerd bloemschiklokaal in het Prinsentuin College in Breda.
Cursusdata: (steeds om de paar weken) op dinsdagavond van 19.30-21.30 uur. Bekijk het lesschema>>

Gevorderden

In vervolgcursussen leer je werken volgens uiteenlopende stijlen en materialen. Je kiest en verzamelt zelf je eigen bloemschikmateriaal aan de hand van opdracht of thema. Je ontwikkelt je techniek én kan uiting geven aan je eigen creatieve ideeën.

Cursusdata: Vervolgcursussen zijn (steeds om de paar weken) op dinsdag-, woensdag of donderdagavond van 19.30-21.30 uur & op donderdagmiddag van 13.30-15.30 uur. Bekijk het hele lesschema>>

Losse cursusdagen

Ook geven wij themalessen en workshops.  Dan stellen wij alle materialen beschikbaar. Deze middagen en avonden zijn gericht op degenen die snel resultaat willen en/of zelf geen tijd hebben om de spullen te verzamelen.

Als we zo'n workshop organiseren, kondigen wij deze ruim van te voren aan via de nieuwsbrief, nieuwflits, website en facebook-pagina.

Welke workshops staan op de planning?>>Kerstworkshop 9 december

Aanmelden bij: Anneke ten Klooster 076-5876042

Wedstrijden

Cursisten die dat willen, kunnen bij voldoende ervaring deelnemen aan de regionale en landelijke wedstrijden voor liefhebbers die Groei & Bloei door het jaar heen houdt:

• ZNKB
  • NKB

We trainen elke deelnemer voorafgaand aan de wedstrijden. En oefenen het werkstuk door en door voor een tevreden eindresultaat op de wedstrijddag.

Uitslag ZNKB 2018 'onze' dames

ZNK Bloemschikken, Bredaas succes

Op zondag 8 april vond het ZNK Bloemschikken plaats in Den Bosch. Zoals altijd weer een spannende dag en nu zeker omdat de bezoekers vanaf 11 uur mee konden kijken tijdens de wedstrijd. Breda werd vertegenwoordigd door Angela Snepvangers in de ere- klasse, Anja de Graaf en Angela Bink in de A-klasse. Na een ochtend hard werken konden de deelnemers en de bezoekers genieten van workshops en demonstraties. Om vijf uur startte de prijsuitreiking en dat werd een daverend succes voor Breda. In de A-klasse behaalde Anja de Graaf de eerste plaats door de hoogste beoordeling te krijgen voor haar feestelijke schikking en een hoge waardering voor het verrassingsstuk. Angela Bink verdiende een eervolle vermelding door de zevende plaats te behalen. In de ere-klasse werd Angela Snepvangers eerste en zij behaalde de hoogste score voor haar vernieuwende thema arrangement. Ze is de Zuid-Nederlands Kampioen en heeft hiermee een golden ticket gewonnen voor deelname aan de Gardenista.

De bloemenweide
De bloemenweide