Aanmelden en info

• voor themalessen/workshops:
    bel met Anneke ten Klooster op T: 076 - 587 60 42

Bloemschikken

Ruim 180 bloemschiksters nemen deel aan de bloemsierkunstlessen die G&B afdeling Breda organiseert. Elke cursus loopt van september tot april/mei, en bestaat uit 11 lessen. Eén avond gaan we niet zelf aan de slag, maar krijgen we een inspirerende demonstratie.

Basiscursus

Speciaal voor beginners en amateurs die zelf thuis al 'wat' ervaring hebben. Je maakt bloemstukken met het seizoen en alle feestdagen mee. Al doende leer je allerlei basistechnieken. Bijvoorbeeld: biedermeier, blad op draad zetten, krans wikkelen, handgebonden boeket en werken met buitenmaterialen. Na het volgen van de basiscursus heb je genoeg techniek om zelf creatief verder te kunnen.

Locatie: een goed geoutilleerd bloemschiklokaal in het Prinsentuin College in Breda.
Cursusdata: (steeds om de paar weken) op dinsdagavond van 19.30-21.30 uur. Bekijk het lesschema>>

Gevorderden

In vervolgcursussen leer je werken volgens uiteenlopende stijlen en materialen. Je kiest en verzamelt zelf je eigen bloemschikmateriaal aan de hand van opdracht of thema. Je ontwikkelt je techniek én kan uiting geven aan je eigen creatieve ideeën.

Cursusdata: Vervolgcursussen zijn (steeds om de paar weken) op dinsdag-, woensdag of donderdagavond van 19.30-21.30 uur & op donderdagmiddag van 13.30-15.30 uur. Bekijk het hele lesschema>>

Losse cursusdagen

Ook geven wij themalessen en workshops.  Dan stellen wij alle materialen beschikbaar. Deze middagen en avonden zijn gericht op degenen die snel resultaat willen en/of zelf geen tijd hebben om de spullen te verzamelen.

Als we zo'n workshop organiseren, kondigen wij deze ruim van te voren aan via de nieuwsbrief, nieuwflits, website en facebook-pagina.

Welke workshops staan op de planning?>>Kerstworkshop 9 december

Aanmelden bij: Anneke ten Klooster 076-5876042

Wedstrijden

Cursisten die dat willen, kunnen bij voldoende ervaring deelnemen aan de regionale en landelijke wedstrijden voor liefhebbers die Groei & Bloei door het jaar heen houdt:

• ZNKB
  • NKB

We trainen elke deelnemer voorafgaand aan de wedstrijden. En oefenen het werkstuk door en door voor een tevreden eindresultaat op de wedstrijddag.

Uitslag ZNKB 2015 'onze' dames

Tijdens het ZKNB in april 2015 mochten we weer enkele van onze Bredase deelnemers feliciteren.

Berty, Angela en Neeltje hebben een eervolle vermelding omdat ze bij de eerste 10 zijn geëindigd van hun klasse (resp. ere-, A- en A-select).

Anja heeft de tweede plaats behaald in de A-select klasse.

Bekijk de werkstukken>>

Volkstuin:125 mm regen