Bloemschikken

Ruim 150 bloemschiksters nemen deel aan de bloemsierkunstlessen die G&B afdeling Breda organiseert. Elke cursus loopt van september tot april/mei, en bestaat uit 11 lessen. Eén avond gaan we niet zelf aan de slag, maar krijgen we een inspirerende demonstratie.

Voor aanmelden en informatie bel met Ineke Lodders op T: 076 - 565 00 39

Basiscursus

Speciaal voor beginners en amateurs die zelf thuis al 'wat' ervaring hebben. Je maakt bloemstukken met het seizoen en alle feestdagen mee. Al doende leer je allerlei basistechnieken. Bijvoorbeeld: aansnijden van bloemen, blad op draad zetten, krans wikkelen, handgebonden boeket en werken met buitenmaterialen. Na het volgen van de basiscursus heb je genoeg techniek om zelf creatief verder te kunnen.

Locatie: een goed geoutilleerd bloemschiklokaal in het Prinsentuin College in Breda.
Cursusdata: (steeds om de paar weken) op woensdagavond van 19.30-21.30 uur.

Gevorderden

In vervolgcursussen leer je werken volgens uiteenlopende stijlen en materialen. Je kiest en verzamelt zelf je eigen bloemschikmateriaal aan de hand van opdracht of thema. Je ontwikkelt je techniek én kan uiting geven aan je eigen creatieve ideeën.

Cursusdata: Vervolgcursussen zijn (steeds om de paar weken) op dinsdag-, woensdag of donderdagavond van 19.30-21.30 uur & op donderdagmiddag van 13.30-15.30 uur.

Voor aanmelden en informatie bel met Ineke Lodders op T: 076 - 565 00 39

Losse cursusdagen

Ook geven wij themalessen en workshops.  Dan stellen wij alle materialen beschikbaar. Denk aan Ikebana (Japans bloemschikken), kerstworkshop voor het hele gezin, plantenkennis voor bloemschikkers.

Als we zo'n workshop organiseren, kondigen wij deze ruim van te voren aan via de nieuwsbrief, nieuwsflits, website en facebook-pagina.

Wedstrijden

Cursisten die dat willen, kunnen bij voldoende ervaring deelnemen aan de regionale en landelijke wedstrijden voor liefhebbers die Groei & Bloei door het jaar heen houdt:

• ZNK Bloemschikken
  • Gardenista, landelijke competitie voor amateurs, studenten en professionals

We begeleiden de deelnemers in aanloop naar de wedstrijd bij hun voorbereidingen en organiseren contactmomenten voor de wedstrijddeelnemers.

Uitslag ZNKB 2018 'onze' dames

ZNK Bloemschikken, Bredaas succes

Op zondag 8 april vond het ZNK Bloemschikken plaats in Den Bosch. Zoals altijd weer een spannende dag en nu zeker omdat de bezoekers vanaf 11 uur mee konden kijken tijdens de wedstrijd. Breda werd vertegenwoordigd door Angela Snepvangers in de ere- klasse, Anja de Graaf en Angela Bink in de A-klasse. Na een ochtend hard werken konden de deelnemers en de bezoekers genieten van workshops en demonstraties. Om vijf uur startte de prijsuitreiking en dat werd een daverend succes voor Breda. In de A-klasse behaalde Anja de Graaf de eerste plaats door de hoogste beoordeling te krijgen voor haar feestelijke schikking en een hoge waardering voor het verrassingsstuk. Angela Bink verdiende een eervolle vermelding door de zevende plaats te behalen. In de ere-klasse werd Angela Snepvangers eerste en zij behaalde de hoogste score voor haar vernieuwende thema arrangement. Ze is de Zuid-Nederlands Kampioen en heeft hiermee een golden ticket gewonnen voor deelname aan de Gardenista.

TOMATENOOGST
Zomerijver