Diversen
Ans en Jos
tropisch
mooi
poppen
Rammekenshof
aandacht
Zeeuwse vlag
prairie
uitgeleide
Baarland
sleeping poes
even rusten
wat denk je?
Retranchement
Maurice
mooie borders
kiekje over de heg
Maurice blijft vertellen
Agapanthus Maurice
ik ook
en ik
kon niet missen
weer in de bus
goede bekende Theo
goed weerzien
de deugd in het midden
mooie heg
uitleg in Groede
mooie vormen
even samen
buurten
arrangement
overleg
spinnen
bollen
knap knipwerk
Den Bosrand
Sas van Gent
vogelpomp
onderonsje
water geven
chauffeur Frans
Wim de bus ober
mooi
zonsondergang
wachten en praten
kip ik heb je
rust

3-daagse tuinenreis Zeeland - België juli 2010

Na een periode van tropische temperaturen en droogte waren we benieuwd wat voor weer we zouden krijgen op onze jaarlijkse “binnenlandse reis”. Het werd prachtig weer overdag en ’s avonds werden we getrakteerd op schitterende zonsondergangen. Iedereen was natuurlijk blij dat er op woensdagavond een fikse regenbui was gevallen. Daardoor geen gerommel met slangen en gieters op de dag van vertrek.
Het waren weer een uitgelezen aantal tuinen die Ans en Jos uitgezocht hadden.
Iedere tuin had zijn historie, door de eigenaren met veel liefde erin gebracht. De ontvangst en inleiding was vaak door een enthousiaste man. Veel enthousiasme ook in onze groep en waardering voor hoe de tuinen waren ingericht.

De vlindertuin was voor vele onder ons de eerste keer om met zulke enorm grote prachtige vlinders en poppen geconfronteerd te worden. Daar zag ik voor het eerst een Duitse pijp, (de eigenaar noemde het een Duitse mof) met een bloem van 15 bij 25cm. Ik vond het net prachtige japonstof.

Het nog jonge echtpaar uit Zuid Holland dat hier een in Zeeuws Vlaanderen Een flink stuk grond kon kopen voor een redelijke prijs. Het Rammekenshof noemde en er na enige jaren een bijzondere tuin van had getoverd, met veel bijzondere planten en een Prairie tuin in Zeeland, wie had dat gedacht. Heel veel te zien echt om te genieten. Ze hadden ook verkoop van overcomplete planten, keurig gelabeld voor kleine prijsjes en op snuffelhoogte aangeboden. Verleidelijk!

In de folder van de volgende tuin in Retranchement (door Jos bijzonder goed uitgesproken) waren we lekker gemaakt met 180 soorten rozen. Maar 0,0. Het was erg warm en droog geweest. Daar moeten we gewoon voor terug. En hielden tijd over om van de paarden en het uitzicht te genieten,

Prachtige kleurige borders bij Maurice in België Bovendien weten ze daar van gastvrijheid. Een heerlijke lunch, men kon kiezen wat met wilde, daarbij een royaal geschonken glas wijn. Dat ging erin! Met veel planten weer de bus in en even onder zeil. Onze chauffeur Frans reed gewoon door naar de volgende tuin.

Nadat Ans aangekondigd had dat het beneden in de bus helemaal vol zat en we nieuwe aankopen dan maar tussen ons in moesten zetten ging Frans de koffers verruimen en kwam er een heel ander geluid. Ruimte genoeg. Trek de knip maar open!

Corry was gevallen, gelukkig kon zij na behandeling in het ziekenhuis weer gewoon mee. Hopelijk is het ook verder hersteld. Over Jos haar kukel wordt verder niet gesproken, ze heeft nog een tweede knie! Ze heeft de hele bus wel goed opgevangen toen Ans mee naar het ziekenhuis ging. We moesten wel even terug om de tas (met geld?) op te halen.

Zaterdag morgen helemaal fris naar Lembeke  Wat een leuk stel bij elkaar gebracht door de tuin. Heel veel mooie hoekjes, met veel huisjes en kaarsjes zelfs op het toilet. Overal kon je zitten en genieten van de vijver, het gras en de bijzonder goed onderhouden tuin. Wat heeft die man een plezier in zijn tuin.

Op naar Sas van Gent waar we ook weer alllerhartelijkst werden ontvangen. Op alle leuke plekjes in de tuin konden we onze lunch opeten met daarbij iets te drinken en een stukje koek. Een Amsterdammer en een Philipiense (dorp vlakbij) hebben elkaar gevonden en samen de tuin ingericht en hoe. Mooie kruidentuin met heel veel erin. Leuke vijver met een verscholen ligstoel, heerlijk uitgeprobeerd (door onze bus ober) met de oogjes dicht. Het theehuis was vroeger een gemeenschapshuis dat nu heel goed van pas kwam. Onze grote groep verdeelde zich over de hele tuin.Het leek net of er een tuinfeest aan de gang was als je dat zo gade sloeg. We zijn geen zwijgers, wat was het gezellig!

Nog even naar een kweker om de gemaakte ruimte op te vullen. We waren met 61 en er gingen heel wat meer planten mee naar huis.

Het was een heerlijke reis met veel hoogtepunten. Goede chauffeur Frans, heel mooie tuinen, gezellig gezelschap (het lijkt net een grote familie) en dan de leiding Ans en Jos helemaal “top” ze krijgen een zoen. De volgende keer gaan we graag weer mee.

Ignate en Mary

meer
verslag: Mary en Ignate
11
Sep
TOMATENOOGST
08
Sep
Zomerijver