Rotstuinclub: ...voor wie bezig is met alpiene planten...

Wij zijn een groep tuiniers met een grote interesse voor de rotstuin - in welke vorm dan ook. Via lezingen, kennisuitwisseling, tuinbezoek en excursies breiden we de kennis van de leden uit. Het uitwisselen van ervaringen staat hierbij centraal. Zo krijgen we - gezellig samen - nóg meer plezier in het rotstuinieren.

Bijeenkomsten: 8 dinsdagavonden
(1x p/mnd).
l
ocatie: in een leslokaal van het Prinsentuin College, Frankenthalerstraat 15 te Breda.
In het zomerseizoen bezoeken we elkaars tuinen.

download hier het Initiates file downloadRTC programma 2016-2017

RotsTuinClub programma 2017

7 februari 2017

Mariet Urlings bezocht afgelopen jaren de Verenigde Staten en Madeira

Langzaam begint Mariet zich ook te scharen onder de globetrotters. Ze maakte een reis door de VS en afgelopen voorjaar wilde ze zich overtuigen of Madeira inderdaad het stempel van ‘bloemeneiland’ mag dragen.
Van beide reizen heeft ze mooie opnames gemaakt en die zal ze deze in deze lezing met ons delen.

14 maart 2017
Jan Blokland trok weer eens door de Pyreneeën

Dat Jan Blokland ook regelmatig op pad is is inmiddels bekend. Daar waar hij bijv. ruim 20 jaar gelden is geweest  zoekt hij dan na verloop van tijd toch weer op en nu met zijn vrouw trekt hij dan door het Spaanse deel van de centrale Pyreneeën, het gebied wat nog niet doorsneden is van wegen en heeft daar toch mooie ervaringen opgedaan en wil die met ons delen. Deze lezing zal hij dan ook bijzondere exemplaren laten zien.

11april 2017
Rotsplantenshow door en voor de Leden

De laatste 2 seizoenen werd deze show de gehouden en het bleek een succes. Ook afgelopen jaar waren er weer bijzondere inzendingen. Het zijn niet alleen rots- en alpiene planten, men heeft zijn of haar  creativiteit kunnen tonen en dat werd dan ook met verve geshowd. Dit jaar is het thema weer  anders, nu zullen turfblokken worden beplant en dit kan tot bijzondere creaties leiden zoals we afgelopen seizoen reeds mochten

Alle avonden worden zoals normaliter gebruikelijk is gehouden in het Prinsentuin College, Frankenthalerweg 11 te Breda, aanvang 19:30 uur.

Het cursusgeld bedraagt €59.00; gaarne te voldoen op de eerste lesavond of te storten op de rekening van de penningmeester.
Het rekeningnummer van de penningmeester is : NL 60 RABO 0104630353 tnv KMTP Breda e.o.onder vermelding van lid van de RTC

Eventuele wijzigingen doorgeven aan de RotstuinClubCommisse. Leden van de Rotstuinclub worden geacht mee te blijven doen zonder tegenbericht. U mag ook nieuwe leden aanmelden .

Nieuwe leden kunnen zich aanmelden bij de RotstuinClubCommissie.

De RotstuinClubCommissie stelt het programma samen,organiseert de avonden en de excursies en bestaat uit : Jos van Bergen  076-5976250; en Pierre van Herk 0162-683265

crevice garden

Rotstuinplantenshow 2014

De rotstuinclub overtrof zichzelf.

Veel rotstuinclubleden gaven gehoor aan de oproep van Jos van Bergen om planten mee te brengen om een 'Engelse show' te geven.

10 tafels stonden vol variërend van een ruim 30 jaar oude bonsai Larix en een keramieken pot met sedum en saxifraga die al 20 jaar buiten staat, tot vers opgeplante troggen en schalen en potjes met rotsplantjes die net nu in de bloei staan.

Dit smaakt naar meer, volgend jaar een grote show?

Kijk ook naar de RTC-show van 2015

Kennismaken?

• Ben je lid van Groei & Bloei
  • Zit er 'n thema bij dat je wel interesseert?
  • Woon vrijblijvend een lezing bij (1x per seizoen)
  • Je betaalt €3,50 voor een leerzame avond
  • S.v.p. vooraf aanmelden bij Paul Cremers (076 - 5656813)
Volkstuin:125 mm regen