1960-2010 KMTP/Groei & Bloei Breda

Een geschiedenis, opgetekend door Rein ten Klooster

Persoonlijke gesprekken zijn de basis van dit historisch overzicht van 50 jaar KMTP/Groei & Bloei in Breda. Begonnen als de Maatschappij Tuinbouw en Plantkunde, gericht op mensen van het vak en liefhebbers, nu bekend als Groei & Bloei, een vereniging van liefhebbers, versterkt door vakmensen.

De eerste voorzitter Nico van Es  leefde van 1908 tot 1983. Hij was voorzitter gedurende 23 jaar, bijna de helft van het bestaan van de afdeling Breda. Nico van Es heeft de vereniging gevormd en opvolgende voorzitters hebben zijn werk voortgezet, ieder op de eigen wijze en gesteund door besturen en vrijwilligers.
Jeanne van Es was zo vriendelijk een gesprek over haar vader te voeren, waaruit duidelijk de overgedragen liefde voor de natuur tot uiting kwam.

Als rode draden lopen door de opeenvolgende perioden de vereniging van mensen en hun liefhebberij en gedrevenheid.

Klik voor de verhalen op de naam van de betreffende voorzitter.

Nico van Es 1960 tot 1983

Henk Kepers 1983 tot 1995

Rein ten Klooster 1995 tot 2002

Jan de Lint 2002 tot 2008