aanvoer
zicht over het pad
de poort
het monument
hier wil ik beter zwijgen
klaar voor de start
afronden van het werk
appelboom met bankje
daar loopt de levensweg
onthulling
onthuld
directeur, ontwerper en regelaar
de plaquette

Appelboom voor het Prinsentuin College

Ter gelegenheid van het 50-jarig jubileum bieden wij de school een appelboom aan.
De boom is vrijdag 26 maart aangevoerd.
Het is een Malus domesticum 'Reine de Reinettes', een goudreinet.

De boom is maandag 29 maart geplaatst bij de plaats waar het bankje binnenkort geplaatst wordt.

De boom symboliseert het begin van de levensloop. Staande bij de boom overzie je het lange pad over de parkeerplaats, door de poort in het Amphytheater over het pad door de sortimentstuin tot aan het monument.
Het monument ter nagedachtenis aan medewerkers en leerlingen van het ROC die, in de tijd dat ze verbonden waren aan de school, zijn overleden.
Hun namen zijn vermeld in een koperen plaat die voor de spiegel staat die je laat kijken op het wateroppervlak daaronder, waar bladeren in drijven als teken van vergankelijkheid.

Leerlingen van de school hebben de boom geplant en directeur Jan van den Broek vult het plantgat met compost en grond, samen met bestuursleden van Groei & Bloei.

In de zomer heeft de school het bankje bij de boom geplaatst.

Mei 2011 is de plaquette van 50 jaar Groei & Bloei onthuld door directeur Jan van den Broek en voorzitter Ans Freijser, in aanwezigheid van Guido van Geel, de ontwerper van het levenspad en Anneke ten Klooster, de organisator achter de schermen.
Een mooie afsluiting van 50 jaar Groei & Bloei Breda, gesymboliseerd door de appelboom en de plaquette als onderdeel van het monument van de school.

Een blijk van de goede verstandhouding tussen school en vereniging die beide actief zijn in de wereld van levende dingen en elkaar daarin versterken en ondersteunen.