Groentips & Groeninfo

Geraniums van Rein

Geranium oxonianum 'Sherwood'

Geraniums vormen m'n liefhebberij, ik ben er al wel 20 jaar mee bezig.
Ik wil anderen graag laten delen in deze passie en vermeld daarom in deze rubriek datgene wat ik denk te weten over Geraniums.

Om meer inzicht te krijgen in de eigenschappen van Geraniums maakte ik een lijst van Geraniums die ik heb of had.

Als je bezig bent met Geraniums kom je ook in aanraking met de andere Geraniaceae.
Zo zijn Geranium, Pelargonium en Erodium in dezelfde familie te vinden.
In een schema van Geraniaceae vind je de overeenkomsten en verschillen.

Als je het leuk vindt om met Geraniums of Pelargoniums bezig te zijn kun je lotgenoten ontmoeten in de Nederlandse Pelargonium en Geranium Vereniging.
Een fijne club waarin je samen met anderen je kennis kunt uitbreiden en aan planten kunt komen die je vrijwel nergens kunt kopen.

Henny Verschelden laat zien hoe je Geraniums in de border kunt toepassen.

Als je nog meer over Geraniacea wil weten, kijk dan bij de Geraniaceae Group met leden van over de hele wereld.

Door Floralia projecten van Groei & Bloei leren kinderen op de basisschool al een Pelargonium op te kweken. Jong geleerd is oud gedaan.

Op de site van Leny van der Veer-de Vries vind je afbeeldingen van 300 geraniums.

In het boek Hardy Geraniums van Peter F. Yeo, het standaardwerk over tuingeraniums, zijn de geraniums op wetenschappelijke basis ingedeeld in groepen.
Op basis van zijn boek maakt ik een schema van de indeling van geraniums is weergegeven.

In het Geraniumboekje zijn 601 geraniums beschreven en geillustreerd. De indeling volgens Peter F. Yeo is daarbij gebruikt zodat de verwante geraniums bij elkaar staan. Door de groepsindeling wordt duidelijk welke geraniums het met elkaar doen en wat voor kruisingen daaruit voortgekomen zijn.

Geraniumboekje

een handzaam boekje van 10 x 14 cm
de prijs is € 17,50 excl verzendkosten
te bestellen via:
www.npgv.nl
of stuur een mail naar
geraniumboekje(at)gmail.com

Het Geraniumboekje is uitverkocht (november 2012).
Er zijn ruim 750 boekjes verspreid.
Veel mensen weten nu meer over geraniums!
E(end)mancipatie…
Kruiden