Informatie of aanmelden

Meteen aanmelden als lid? Vragen? Neem contact op met de heer Leen Kalkman: 0168-482886 / tuinclub(at)live.nl

Wanneer moet je beslist bij Tuinclub G&B Breda komen?

Last van CGD ('Compulsive Gardening Disorder')?

• Verlies van wilskracht: een onbedwingbare neiging om steeds nieuwe planten te kopen.
  • Aversie tegen gras: hoe langer mensen lijden aan de stoornis, hoe groter die aversie. Wat zich uit in het voortdurend omspitten van stukken gazon om nieuwe bloembedden aan te leggen.
  • Compulsief koopgedrag: onbedwingbare neiging om te stoppen bij elke kwekerij of tuincentrum waar 'bijzondere planten' worden verkocht. Mensen met de stoornis voelen zich dan zichtbaar gelukkig.
  • Verlies aan ruimtegevoel: dit doet zich vooral voor als degene die aan deze ziekte lijdt plaats moet zoeken voor een nieuwe plant waarvan ze 10 exemplaren gekocht hebben.
  • Angstgevoelens: vooral in periodes van grote droogte, overdreven regenval of strenge vorst.
  • Selectieve geheugenproblemen: meer en meer last met het terugvinden van autosleutels e.d., maar geen enkel probleem met het onthouden van latijnse namen als bijv. Ophiopogon planiscapus 'Niger'.
  • Onverdraagzaamheid: jegens muizen, mollen, konijnen, slakken en andere dieren die zich in de tuin ophouden.
  • Behoefte aan gezelschap van gelijkgestemden: Vooral naarmate patiënten langer aan CGD lijden, vermindert de noodzaak aan contact met 'vreemden', maar neemt de behoefte aan contact met lotgenoten toe

Lidmaatschap tuinclub

• Een jaar lidmaatschap kost €58,-voor Groei & Bloei leden (Niet-G&B-leden betalen €73,-)
  • Ons clubjaar loopt van september t/m augustus