Activiteiten & Actueel

Seizoen 2018-19 wat doet de tuinclub wanneer?

Zomerseizoen: op bezoek in elkaars tuin

In de zomer zijn onze eigen tuinen op z'n mooist. Daarom bezoeken wij tussen juni en september elke twee weken een groen paradijs van een tuinclublid. Partners van leden zijn op deze momenten ook van harte welkom. Heerlijk om in een ongedwongen sfeer elkaar beter te leren kennen en andermans tuinen te bewonderen.

Tja, wij tuinliefhebbers zijn namelijk onverzadigbaar nieuwsgierig naar nieuwe lapjes groen. Bijvoorbeeld de tuin van iemand die net lid is geworden. Of van een lid dat pas verhuisd is. Tevens is het fijn om ervaringen te delen: onze tuinclub-veteranen hebben namelijk best het één en ander te showen. Geen tuin is immers 25 jaar hetzelfde...

Alle tuinen liggen in en om Breda. Soms is het de hele dag open tuin, soms alleen 's avonds. Je kan komen wanneer het jou het beste uitkomt. Elke tuin heeft weer zijn eigen charme, zijn eigen liefde. Geen tuinclublid is immers hetzelfde...

Data/tijdstippen en adressen van de open tuinen: staan aan 't begin van de zomer in de nieuwsbrief.

Herfst-winter-voorjaar: Lezingen

Eén keer per maand komen we op dinsdagavond van 19.30 tot 22.00 uur bijeen. In een lokaal op de 1e verdieping van het Prinsentuin College (Frankenthalerstraat in Breda) komt in dit seizoen aan bod:

18/9   Lezing door Rob Vereijken ; Natuur in de stad

23/10 Lezing over bollen door Paul Janssen

27/11 Lezing klimplanten door Margereth Hop

22/1   Tuinierend ouder worden door Rob den Dikken

26/2   Lezing door Hans Horssen over de plantstijl 'Dutch Wave'

26/3   Onderwerp nog niet bekend

23/4   Avond verzorgd door de leden

 
En dan is er koffie

In de pauze is er steeds voldoende gelegenheid om onder het genot van 'n bak koffie of thee met elkaar bij te praten over groene en andere zaken. Hoe doen jouw siergrassen het deze zomer? (En je kinderen?) Vaak ook gaan er bakjes met bijzondere zaden rond. Zo kom je nog eens aan mistletoe-zaad voor in je malus (plús gebruiksinstructie!).

Jaarlijkse excursie

Aan de start van een lange groene zomer gaan we op dagexcursie. De precieze bestemming van de reis - altijd een aantal tuinen plus bijzondere kweker(s) - houdt de tuinclubcommissie tot op het laatste moment geheim. Noteer in je agenda: zaterdag 1 juni 2019 is het weer zover.

Foto's en verslag van onze excursie juni 2013>>