Kirgizië met Harry Jans

4816 KA Breda
We beginnen om 19:30 uur

Harry Jans  :Op zoek naar de Hepitica falcorneri ontdekte hij nog veel meer

In  april/mei 2013 bezocht Harry Kyrgyzstan, bij ons beter bekend als Kirgizië.
Het doel van die reis was om de bovengenoemde Hepatica in zijn natuurlijke omgeving te vinden.
In zijn presentatie zal hij ook ons ook veel andere prachtige planten laten zien.
Dit land is de oorspong van de tulp en veel andere bolgewasjes.
Het is een land langs de bekende Zijde Route.
Hij trok door de valleien en berggebieden van de Tian Shan rondom het Issyk Kul-meer. De tijd lijkt hier te hebben stilgestaan.
Een prachtig land waar nog veel te ontdekken valt. Prachtige vergezichten en mooie jurts waar de nomaden in wonen.

Harry bezoekt met enige regelmaat gebieden die nog niet zo bekend zijn en dan komt hij terug met nieuwe ontdekkingen en hij weet dit altijd op een bijzondere en leerzame wijze over te brengen op zijn mede rotsplanten liefhebbers.

Ook besteedt hij altijd naast de natuur ook aandacht aan de cultuur van de gebieden die hij bezoekt.

Wilt u dit land  en de daar  ontdekte “beauties” beter leren kennen dan moet u deze lezing bijwonen.

Kortom  ook deze avond is meer dan de moeite waard.

Ook niet-leden van de RotsTuinClub kunnen deze lezing bijwonen. De kosten hiervan zijn € 3.50 p.p. Nogmaals U bent van harte welkom.

Harry Jans is een avontuurlijke verteller, rotstuinliefhebber, reisorganisator en mede-oprichter en oud-voorzitter van de Nederlandse Rotsplanten Vereniging
Het voorjaar is al voelbaar
Het voorjaar is al voelbaar