Even voorstellen... secretaris Diny Linneman

Mijn naam is Diny Linneman, sinds de ledenvergadering in februari 2015 (duo-)secretaris van Groei & Bloei afdeling Breda. Ik ben in 1953 geboren en getogen in het mooie Twente en woon sinds 1978 in het Brabantse, in Lage Zwaluwe. Ik ben getrouwd en heb twee dochters, twee  fijne schoonzoons, een heerlijke kleindochter en hopelijk in augustus een kleinzoon erbij.

Van oudsher
Mijn belangstelling voor alles wat groeit en bloeit is mij, als boerendochter, met de paplepel ingegoten. Vooral door mijn moeder is mijn belangstelling voor de tuin gegroeid. Bij een bezoek aan het ouderlijk huis hoorde een rondje tuin er bij. En werd elke plant besproken. Zij kende alle planten bij naam, zowel de Latijnse als de Nederlandse.

Plantkennis
Dat heb ik niet overgenomen. Ik gaf en geef elke plant graag een eigen creatieve naam, afhankelijk van de kleur, de vorm en eventuele functie. Zo had de Guldenroede ‘handstoffertje’ als naam want je kon er mee vegen. En die naam is zo gebleven.

Schaarse vrije tijd
Sinds 1997 ben ik lid van onze afdeling van Groei & Bloei. Heb me toen ook opgegeven voor de bloemschikcursus - bij Anneke. Maar mijn werk in onze ondernemingen ging meer tijd vergen. En dat komt je creatieve geest niet ten goede. Daarom heb ik de cursus bloemschikken stopgezet.

Ruimte voor andere zaken
Toen in 2012 de grootste onderneming verkocht is, kwam er weer vrije tijd. Tijd die in eerste instantie alleen maar vreemd is. Zeker als je gewend was 7 dagen per week - en meer dan 80 uur - met die onderneming bezig te zijn.
Die tijd is langzaam weer gevuld met andere werkzaamheden. Je kunt niet stilzitten en andere activiteiten dienden zich aan. Van een aantal van onze ondernemingen doe ik nog de administratie.

Aandacht voor ’n ander
Ik ben bekend met het vrijwilligerswerk. Tijdens de basisschooltijd van mijn dochters heb ik 9 jaar in het schoolbestuur gezeten. Ook was ik actief in het parochieleven in Zwaluwe. Nu werd het tijd het vrijwilligerswerk weer op te pakken. Ik ben als secretaris actief bij de WWZ binnen de gemeente Drimmelen. WWZ is een Stichting die de belangen behartigt van mensen met beperkingen.

Actief voor G&B
Om mijn creatieve geest ook verder  te prikkelen, heb ik me weer aangemeld  bij Groei & Bloei. Heb de draad van de cursus bloemschikken bij Anneke opgepikt. Daarnaast heb ik mijn hulp aangeboden bij het bestuur.
Ik hoop dat ik op deze wijze mijn steentje kan bijdragen om de afdeling Breda actief te houden voor oud - maar ook zeker voor jong! - en hoop u spoedig te ontmoeten bij een activiteit van Groei & Bloei.

Diny Linneman

Vrijwilligersdag 2014

Gekiekt 23 augustus 2014: onze trouwe en liefdevolle helpers.

Jammergenoeg konden niet al onze vrijwilligers erbij zijn. Gelukkig mogen we namelijk voor onze activiteiten op nóg veel meer helpende groene handen rekenen dan hier op de foto staan. Bedankt lieve allemaal voor jullie onvoorwaardelijke en voor ons zo onmisbare assistentie!

WAAR is G&B afd. Breda?

De meeste activiteiten vinden plaats in de aula of de lokalen van het Prinsentuin College (MBO Groen)Frankenthalerstraat 15, 4816 KA Breda.

Als een activiteit op 'n andere locatie plaatsvindt, staat dit steeds duidelijk vermeld in ons programmaboekje en op deze website.

OOK VEEL GEEL
Rozen aan de macht - Blik op de tuin (907)