Van de redactie

Tuinliefhebber, fotograaf, reiziger

Van de redactie

Tuinliefhebber, fotograaf, reiziger

Zo ongeveer kan je de redacteur van de nieuwsbrief wel kenmerken. Na heel wat jaartjes de nieuwsbrief te hebben verzorgd ben ik er een jaartje tussen uit geweest. Nu op verzoek van het bestuur (en heel wat leden) ben ik weer terug. Maar er zijn nogal wat dingen veranderd, eerst wil ik even vertellen wat de redacteur doet. Hij verzamelt en ordent de door de leden en het bestuur aangeleverde kopij, en probeert daar een goed ogend en prettig leesbaar geheel van te maken. Ook struint hij het internet af op zoek naar leuke uitjes en goede tuintips. Tenminste zo was het, nu in de nieuwe presentatie zijn er heel wat beperkingen. In een poging de website meer onder de aandacht te brengen is de nieuwsbrief oude stijl geofferd, en de creativiteit van de redacteur beknot. Alle berichten worden nu in dezelfde stijl gepresenteerd, met veel links naar artikelen op de website. Dit gaat ten koste van de uitstraling van de nieuwsbrief. Stelt u zich eens voor dat u bij het lezen van de krant de laptop op schoot moet nemen om de rest van het artikel te kunnen lezen. Deze redacteur is van mening dat een nieuwsbrief zo volledig mogelijk het nieuws moet brengen. Maar ja het hoofdbestuur heeft anders beslist, en de leden moeten het er dan maar mee doen. Ondanks dat ik mij beperkt voel zal ik toch proberen de nieuwsbrief zo volledig mogelijk en zo speels mogelijk te maken.

Leen