Bekijk online
Afdeling  Breda

Met de fotoclub G&B op pad.

Park Middelheim in Antwerpen, maar 45 minuten van Breda waar cultuur en natuur elkaar ontmoeten. Op een mooie dag in april is de fotoclub op stap gegaan naar Antwerpen. Elke maand maken de leden een fototocht, deze keer was park Middelheim het doel.

Uiteraard gaat het bij dit soort uitstapjes om het maken van foto's. Dit keer de uitdaging om niet de kunst van anderen te kopiëren maar zelf iets toe te voegen, waardoor het kunstwerk als het ware een andere dimensie krijgt.

Op 4 mei zullen wij de resultaten bespreken in ons clublokaal (Ontmoetingscentrum "De Vlieren"   Mgr. Nolensplein 1 - 4812 JC Breda tel: 076-5142855).

De volgende fototocht zal in het kader van het 5 jarig jubileum van de club een mooie tocht naar de Biesbosch zijn. Wij gaan natuurlijk fotograferen, maar ook een picknick maakt deel uit van het programma.

Het doel van de club is de technische en artistieke vaardigheden gezamenlijk te verbeteren. Dat dit vruchten begint af te werpen kunt u zien op breda.groei.nl/fileadmin/Afdelingen/Breda/Documenten/Fotoclub/Fotobespreking_2016-03.pdf

Voor meer informatie over de club kunt u bellen met Herman Smits 0161-231513

De Tuinclub

Op dinsdagavond 19 april heeft de tuinclub het lezingen seizoen afgesloten met een bijna cabareteske  lezing van Griet S'heeren en Ria Coenen. Het was bijzonder amusant zoals deze dames de lezing brachten, en ook nog leerzaam. Uiteraard voorzien van mooie plaatjes. Rest alleen nog de tuinclub excursie voor dit seizoen, de bus is vol en er is mooi weer besteld.

2e pinksterdag 16 mei 2016

Het is bijna traditie aan het worden ……. Kom gezellig langs tussen 10.00 en 16.00 uur bij IJsboerderij Heidehoeve en/of kersenkwekerij de Lieshof.

IJsboerderij Heidehoeve: Het bedrijf ligt tegen de rand van Etten-Leur, vlakbij de Vloeiweide. Zij bereiden hier ijs van het lekkerste soort dat staat voor kwaliteit en is ambachtelijk gemaakt met melk van hun eigen koeien. Ook de bloemschikdames zijn hier aanwezig en laten de mooiste bloemstukken zien en tonen hoe je dit zelf ook kunt doen met materiaal uit eigen tuin. Het hoeft echt niet veel te kosten !!

Kersenkwekerij De Lieshof: Tussen Etten-Leur en Breda in het prachtige buurtschap Lies groeien de kersen op bijzondere wijze: in de kas. Kom dit met eigen ogen bekijken en geniet van de heerlijke kersen. Zij hebben verschillende rassen en vertellen er graag over.

ZNKB bloemschikwedstrijd in Den Bosch

Op 9 april 2016 was wedstrijd vanwege het Jeroen Bos jaar. Van de afdeling Breda hebben 4 dames hieraan deelgenomen. In de ere-klasse was het thema “ Mysterie “. Hetgeen zeer moeilijk was om uit te beelden. Bertie van Hees, Anja de graaf en Neeltje Struijk hebben zo goed mogelijk hun best gedaan om dit moeilijke thema uit te beelden met het materiaal wat zij hadden gekregen.

In de A-select heeft Angela Snepvangers de 2e prijs behaald. Proficiat. Het thema in deze klasse was “Hebzucht “. Angela en ook de andere dames proficiat met jullie gemaakte werkstukken op deze  spannende dag.

GRATIS JAARKAART APPELTERN VOOR LEDEN GROEI & BLOEI TRAKTEERT OP TUINBEZOEK!

Groei & Bloei trakteert op tuinbezoek! Ben je lid van G&B, dan krijg je een jaar lang gratis toegang tot Appeltern.

Ga naar De Tuinen van Appeltern om alle plantencombinaties van de twintig gerenommeerde tuinontwerpers te bekijken en inspiratie op te doen voor je eigen tuin! Tijdens een bezoek aan het 22 hectare grote tuininspiratiepark zie je natuurlijk nog veel meer, zoals fraaie beplantingen, meer dan tweehonderd modeltuinen en de mooiste vaste planten in de Nationale Vaste Plantentuin, en vergeet niet een bezoekje te brengen aan de Inclusieve Tuin van Groei & Bloei!

Gratis jaarkaart voor leden van G&B
Een bezoek aan De Tuinen van Appeltern is des te aantrekkelijker omdat je als lid van Groei & Bloei een gratis jaarkaart kunt aanvragen ter waarde van € 25,-.

Ga je liever samen met je partner of tuinvriend(in), dan kun je daarbij meteen (eenmalig) een gratis invitatiekaart aanvragen. Vul hieronder je gegevens in. Let op: het duurt ongeveer 2 weken voordat je de kaart in huis hebt.

De Tuinen zijn open van 1 maart t/m 27 november, ook op zon- en feestdagen. Walstraat 2a in Appeltern (Gld), www.appeltern.nl.
Kijk op : http://www.groei.nl/artikel/jaarkaartappeltern

Gezellig en creatief Bloemschikken 2016 - 2017

Gezellig en creatief bloemschikken dat kan bij ons in Breda zeker.

Er is een beginnerscursus op dinsdagavond. Gevorderden kunnen aansluiten in de groepen welke gegeven worden op dinsdag-, woensdag-, en donderdagavond. Het betreft een cursus van 11 lessen.  Heeft u interesse om een cursus bloemschikken te volgen?

Bel dan naar T. van der Zwet tel 076-5654246

Klik op het plaatje