Bekijk online
Afdeling  Breda
Nieuwsbrief April 2017

Tuingeraniums door Rein ten Klooster.

Geraniums voor de tuin daar gaat het over, de verscheidenheid aan soorten en wat je er mee kunt doen om je tuin nog mooier te maken. 
Al 30 jaar speel ik met de Geraniaceae, het blijft boeiend. Steeds komen er nieuwe vormen op de markt waarvan sommige heel goed zijn. Ik neem u mee door geraniumland en op het eind laat ik ook nog een aantal reigersbekken of erodiums zien die perfect zijn voor de rotstuin en sommige kunnen in de border en bloeien een hele zomer lang.

Kom ook op woensdag 12 april om 19.30 uur in het Prinsentuin College,
Frankenthalerstraat 15, 4816 KA Breda

Terugblik ZNKB

Moe, maar uiterst voldaan ben ik zondag naar huis gegaan na 3 dagen ZNKBloemschikken. Wat een geweldig weekend hebben we gehad met de studenten op vrijdag die de spits hebben afgebeten en zaterdag was ook heel succesvol met een Bredase kampioen in de B-klasse die de prijs uit handen kreeg van de directeur Marlice Dreessen van het VVV Breda. Op zondag konden we op de vingers van de semi-profs kijken en van dichtbij kijken hoe ze het toch weer voor elkaar krijgen om zulke mooie stukken te maken. De kampioen van deze dag kwam van afdeling de Langstraat en wat was zij trots dat ze de eerste prijs mocht ontvangen van de  wethouder van cultuur Marianne de Bie van Breda! 

Trots was ik op zondag dat de groene vingers markt veel bezoekers heeft getrokken en dat we voor Groei en Bloei 10 nieuwe leden hebben mogen verwelkomen. Ook de 4 vrienden heten we hartelijk welkom en we hebben zelfs 6 leden die lid zijn geworden van Fleur.  Zoveel leuke reacties hebben we mogen ontvangen. Het aantal bezoekers lag rond de 600 die dag. In 1 woord geweldig en dit allemaal dankzij sponsoren en een heleboel vrijwilligers die dit mogelijk hebben gemaakt….. nogmaals: allemaal hartelijk dank voor jullie steun dit weekend. 

Jullie  voorzitter Ursula van Dijk 

Initiates file downloadUitslag bloemschikken:

Rotstuinclub 11 april:

Rotsplantenshow door en voor de leden. Afgelopen twee jaar zijn er deze shows geweesten het bleek een succes. Het bezoek op die avonden evenals de inzendingen overtroffen de verwachtingen. Opinie was dat dit gecontinueerd zou moeten worden. In september van 2015 is reeds voorgesteld om dit jaar iets te doen met aanplanting in een turfblok, hiervoor hebben alle leden van de RTC enkele ( zelfs in één geval50 stuks,overigens niet alleen voor de show) blonde turfblokken aangeschaft met de bedoeling deze mooi aan te planten, hoe men zelf wil. Niet alleen rots- en alpine planten lieten de leden zien maar ook bijzondere exemplaren van mini-boompjes, nu in een ander concept wel interessant. Ook in 2017 zal die show dus herhaald worden en in het begin van het seizoen zijn de regels toegelicht.

 

Tuinclub lezing:

Dinsdag 18 april, 19:30 uur Prinsentuin College
Een avond alleen voor leden, we spelen een quiz om de kennis van de leden te testen er zijn leuke
prijzen te verdienen.
Als er tijd over is zal Leen nog wat foto's uit Chilli laten zien.

Zaterdag 22 april a.s. tuinplantjes(ruil)beurs

 

 Ook geen genoeg kunnen krijgen van de plantjes die we tijdens de Groene Vingersmarkt hebben aangeboden? Of zoekt u misschien nog een mooie plant, struik of siergras voor uw border? U krijgt nog een kans om tegen leuke kleine prijsjes planten te kopen die door onze eigen leden zijn opgekweekt. Dit keer zijn we van harte welkom bij

Kees en Lia van Gaal,

Achtmaalseweg 139,

4885  AW Achtmaal 

Kom gerust langs van 10.00 tot ca. 12.30 uur. Er is voldoende parkeergelegenheid aanwezig. 

 

Fotoclub G&B Breda

 

De fotoclub komt bij elkaar op woensdag in de even weken.

In ons clublokaal “De Vlieren” Mgr. Nolensplein Breda.

Elke maand hebben wij een fotobespreking, een werkavond en een fototocht. De fotoclub is een bijzonder laagdrempelig gebeuren. Ook wordt er elke maand een foto van de maand gekozen. Bezoekers zijn altijd welkom, maar graag wel even van tevoren aanmelden bij

Herman Smits telefoon 0161-231513

e-mail Slakkenhuis@home.nl.

Kijk ook een op de website www.fotoclubbreda.nl voor meer informatie en het jaarprogramma.

Voorjaarsvoordeel op 26 april

 

We hebben al een paar mooie dagen achter ons en het gaat al kriebelen om de tuin weer eens heerlijk te vullen met die vrolijke voorjaarsbloeiers. Maar pas op het kan nog steeds koud zijn en licht vriezen ’s nachts maar de heerlijke temparatuur overdag maakt veel goed. Het gaat weer tijd worden om de baklken te vullen met mooie en gezonde éénjarige planten en ook wij van Groei en Bloei willen dit gevoel met iedereeen delen en speciaal voor onze leden hebben wij een leuk avondje georganiseerd ism kwekerij Jos Verdaasdonk in Terheijden. 

Uitsluitend op woensdagavond 26 april 2017  vanaf 18.00 uur krijgen leden van de afdeling Groei en Bloei Breda e.o. op vertoon van hun ledenpas 20% korting op hun aankopen (planten, potgrond, potterie etc.)  

bij Kwekerij

Jos Verdaasdonk,

Schuivenoordseweg 13,

4844 PE Terheijden. 

Kom gezellig langs, de koffie en thee staan klaar ! 

Gluren bij de zuiderburen 

Op zaterdag 29 april gaan we kijken bij onze zuiderburen; we gaan een kijkje nemen in de Koninklijke Serres van Laken en in de middag gaan we langs bij de Pokertuin in Schoten. We hebben jullie al geïnformeerd via de nieuwsflits op 26 maart. Wilt u nog mee? Dan kunt u zich nog tot 15 april aanmelden bij:

Ria van Kalmthout, riavankalmthout@hotmail.com of 076-5962234 

info

·        Kom in actie en breng jouw stem uit op GROEI &  BLOEI  tijdens de

·         Rabobank Clubkas Campagne

Rabobank Clubkas Campagne: Stem jij op ons?

 

Clubkas Campagne.

Dit jaar stellen ze maar liefst € 75.000,- beschikbaar wat hun 28.000 leden mogen

verdelen over clubs in Breda en omgeving . Stem jij op ons?

Stemmen Als je lid bent van de Rabobank Breda of Amerstreek mag je van dinsdag 6 t/m donderdag 18 april 2017 stemmen op je favoriete vereniging.

Ieder lid mag vijf stemmen uitbrengen, waarvan maximaal 2 stemmen op dezelfde club. Elke stem is geld waard! De waarde van een stem wordt bepaald door het totaal

beschikbare bedrag (€ 75.000,-) te delen door het aantal uitgebrachte stemmen.

GROEI & BLOEI  ontvangt het aantal op ons uitgebrachte stemmen maal het bedrag dat deze stem waard is.

Oproep

Natuurlijk probeert GROEI & BLOEI zoveel mogelijk stemmen te werven. Wij kunnen deze

bijdrage goed gebruiken voor onze activiteiten.

Ben jij lid van Rabobank Breda?

Het zou fantastisch zijn als jij en jouw familie, vrienden en kennissen hun stem geven aan

GROEI & BLOEI  tijdens de stemperiode van de Rabobank Clubkas Campagne. `

Hoe stemmen Ben je lid van Rabobank Breda of Amerstreek ? Dan ontvang je 6 april 2017 een stemkaart. Op deze kaart staat een unieke code waarmee je via rabobank.nl/breda of rabobank.nl/Amerstreek

op ons kunt stemmen! Alvast bedankt voor je stem!

Informatie