Bekijk online
Afdeling  Breda
Nieuwsflits september

13 september interactieve lezing

Op 13 september 2017 verzorgt Bredaas ZoetZuur&Zout een lezing over drogen als bewaarmethode. Op deze avond delen Olga Kroes en Mariëlle Horsten hun kennis en ervaring met drogen.

Drogen is de puurste vorm van conserveren. We moeten allemaal langer doorwerken, langer thuis blijven wonen. Daarom moeten we zorgen langer gezond te blijven.

Het drogen van o.a. onze groenten, fruit en kruiden draagt daartoe bij. Geen conserveringsmiddelen, geen extra suikers maar wel met behoud van alle vitamines en mineralen.

Op deze avond kan men zich al aanmelden voor een workshop ‘drogen’ op 10 oktober of 24 oktober.

De workshops worden gehouden aan de Weidehek 119 b in Breda

(Haagse Beemden)

Kosten zullen woensdag bekend zijn. 

Bloemschikken voor beginners:

Op woensdag 27 sept. a.s. gaan we weer van start met een beginnersgroep bloemschikken.

Hier zijn nog enkele plaatsen vrij!!

Kom een mooi bloemstuk maken en hebt tevens ook een gezellige ontmoetingsavond.  We beginnen om 19.30 tot 21.30 uur en op het ROC, Frankenthalerstraat 15 te Breda

Informatie en aanmelden bij Tiny van der Zwet tel.: 076-5654246

Geurige kruidenkrans:

Hoe verwerk je kruiden op een creatieve manier in een bloemstuk. We gaan deze krans maken op woensdag 4 okt. a.s. op het ROC, Frankenthalerstraat 15 en we beginnen om 19.00 tot 21.30 uur.

Kosten zijn € 20,00 per persoon.

Aanmelden t/m 25 sept. a.s. bij Tr. Koeken tel. : 076-5613775 of per e-mail: mjkoeken@casema.nl

Fietstocht 23 september

Voor de fietstocht die op 23 sept. a.s wordt gehouden kunt u zich nog opgeven voor 14 sept. a.s. bij Ben van Peer, tel.: 076-5149404 of per e-mail bij Trees Koeken, mjkoeken@casema.nl

Graag zo snel mogelijk opgeven i.v.m. de te treffen voorbereidingen.

Ruilbeurs zaterdag 30 september 2017

 

Dit najaar houden wij de ruilbeurs op een mooie locatie, namelijk bij de familie Braspenning-Poppelaars, Vossenbergstraat 5, 4882 JG Zundert.

Opgekweekte plantjes kunt u hier kopen / verkopen of misschien wel ruilen met iemand. Alle soorten planten, bollen en knollen, kamerplanten mits goed opgepot en voorzien van naam zijn welkom. Ook andere spulletjes kunt u kopen of verkopen, als het maar te maken heeft met tuinieren. Denk ook eens aan zelfgemaakte jam,  appeltaart of andere home-made producten. En ook dit tegen kleine prijsjes.

Thee en koffie zijn aanwezig en er zal ook weer een loterij gehouden worden. De lootjes worden bij binnenkomst (gratis)  verstrekt en in de loop van de ochtend zal de loterij gehouden worden.

Om 09.30 uur kunt u een plaatsje zoeken en om 10.00 uur begint de ruilbeurs.

Kom gerust langs om iets te kopen of verkopen, of kom genieten van de locatie en kennis te maken met de vrijwilligers van Groei en Bloei, afdeling Breda die dit mogelijk maken.

Informatie