Bekijk online
Afdeling  Breda
Nieuwsflits november

De foto's van de demonstratieavond 2018 van:

Ruud van der Schie.

zijn te vinden op de website onder foto's Bloemschikken en op de Home pagina

14 november lezing Gert Fortgens .

Locatie: het Prinsentuincollege in de aula

Aanvang ; 19.30 uur

“De Topstukken van Trompenburg Tuinen & Arboretum, Rotterdam”.

Sinds 1 januari 2014 is Trompenburg Tuinen & Arboretum Geregistreerd Museum en  lid van de Museumvereniging (www.museumvereniging.nl)! Zoals alle musea heeft ook Trompenburg grote bijzonderheden in haar collectie. In dit geval een plantencollectie bestaande uit bomen, struiken, vaste planten en cactussen! In zijn rol als ‘Curator of Collections’ zal Gert Fortgens u met een foto-impressie een selectie presenteren van de meest bijzondere stukken uit de zeer uitgebreide plantencollectie van Trompenburg met een uitleg waarom juist dát de topstukken zijn”.

Vogelvoeder ’druppel’

Naar aanleiding van de Kerstactie en de fantastische respons op het aanbod van de regenton met korting eerder dit jaar, wordt ook aan bestaande leden weer de gelegenheid gegeven van het welkomstgeschenk te profiteren.

Leden kunnen deze leuke vogelvoeder'druppel' kopen voor €14,00

Voorwaarde is dat de bestelling in één keer gedaan wordt.

De actieperiode loopt van 1 november t/m 24 december 2018.

Leden kunnen de ‘druppel’ bestellen voor € 14,00 in plaats van € 27,99. Dat is een mooie korting van € 13,99.

De enige voorwaarde is dat alle ‘druppels’ op 1 plek worden afgeleverd.

U kunt uw bestelling per email aangeven:  info@breda.groei.nl.

Na betaling op onze bankrekening:                                  NL 60 RABO 0104630353 ten name van KMTP afd. Breda e.o. met vermelding van naam met aanduiding ‘regendruppel’, is  uw bestelling definitief en zullen wij zorgdragen voor de bestelling.

U kunt een bestelling plaatsen tot 15 december 2018 i.v.m. de distributie op 19 december.

De ‘druppels’ staan  dan na de lezing en kerstborrel  op 19 december klaar voor u om mee te nemen.

Wellicht ook een mooi kerstcadeautje.. . en de vogels zijn wederom blij met ons.

KERSTWORKSHOP.

Op vrijdag avond 14 december vindt de Kerstworkshop plaats.

Onder het genot van een drankje en Kerstmuziek kunnen ook de niet bloemschikkers deze avond een Kerstbloemstuk maken. De bloemschik begeleiders zullen weer klaar staan om te helpen.

Kosten € 25.-- p.p.

Aanmelden bij T.Koeken

mjkoeken@casema.nl

Het begint om 19.30 uur.

Rijp op planten.

Een jaar geleden konden tuinliefhebbers meedoen aan de Groei& Bloei –fotowedstrijd van Zoetermeer: Rijp op planten.

In de laatste  Groei & Bloei magazine van nov/dec 2018 op pagina 70 e.v. is bekend gemaakt wie in de prijzen is gevallen …

en de tweede prijs is “ bevroren hoedje” , een prachtige foto, gemaakt  door Trudy Roovers, lid van onze fotoclub!

Trudy chapeau  en gefeliciteerd met deze knappe prestatie!!

Oude Groei&Bloei magazines.

Er zijn  wederom oude magazines aangeboden.

Mocht je hiervoor belangstelling hebben laat het dan weten via  info@breda.groei.nl

Wandelen met Groei en Bloei Breda

op zondag 20 januari 2019.

Deze keer is de wandeltocht uitgezet in een bos gebied onder de gemeente Oosterhout.

Het gebied wordt “ Katjes Kelder    genoemd en ligt vlakbij Teteringen.

De tocht is door de wandelcommissie uitgezet en is ongeveer 7 á 8 km. lang met de mogelijkheid om in te korten.

Als u mee wilt wandelen dan dient u zich vóór 15 januari 2019 op te geven bij Ben en Riet van Peer tel.: 076-5149404 of bij Rien en Trees Koeken tel.: 076-5613775 of via de mail: mjkoeken@casema.nl

De bijdrage is € 6.00 voor leden en € 8.00 voor niet leden te voldoen bij de   inschrijving.

Inschrijving is vanaf 10.15 tot 10.45 uur en vindt plaats in het club gebouw van de ponyclub Teteringen. U ontvangt dan een beschrijving van de te lopen route en een kopje koffie of thee met wat erbij.

Het clubgebouw is vlakbij de Vraggelse baan 1 (dit adres ingeven in uw navigatie), 4904 SR  Oosterhout. Vandaar volgt u het bordje “ Schiedamse School “ .

Het clubgebouw staat in de bossen en is via een pad te bereiken. U kunt wel bij het gebouwtje parkeren.

De wandelcommissie,

Ben, Jan, Johan en Rien