Bekijk online
Afdeling  Breda
Nieuwsflits snoeien

De snoeicursus ‘Fruitbomen’  bij Jan en Jos Dilven.

‘Snoeien is bloeien ... en bloeiende bomen zijn meestal ook vruchtdragende bomen. Van een goed gesnoeide fruitboom hebt u dan ook het meeste plezier. Bovendien verhoogt het snoeien van fruitbomen de vruchtkwaliteit, stimuleert het de groei en vermindert het de ziektegevoeligheid van de boom. Maar dan moet het natuurlijk wel goed gebeuren! ’

schrijven Jan en Jos Dilven op hun website.

Ook dit jaar willen wij deze uitgebreide workshop weer aanbieden.

Aan het einde van de cursus kunt u het onderhoud en het snoeien van uw fruitbomen en kleinfruit zelfstandig uitvoeren.

De snoeicursus bestaat uit twee dagdelen:

Deel 1: Theorie op dinsdag 12 maart van 19.30 tot 21.30 uur
Het theoriedeel wordt 's avonds gehouden in het Prinsentuin College. Tijdens deze avond geven zij een presentatie en zullen zij diverse materialen en voorbeelden laten zien.

Deel 2: Praktijk op zondagmiddag 17 maart 13.30 tot 15.30 uur
's Middags komt de praktijk aan de beurt bij Dilven zelf aan de Frankenthalerstraat 28. Dit is tegenover het Prinsentuin College. Tijdens deze middag gaat u onder begeleiding snoei- en vormwerk uitvoeren en geven zij praktische tips en uitleg.

Kosten: € 35,00 voor leden / € 37.50 niet- leden.

De cursus gaat alleen door  bij minimaal 20 deelnemers!!!

Aanmelden bij  Meggie Laming: Laming.meggie@gmail.com  / 0161-431353.