Activiteiten & Actueel

Wat maakt de natuur- en beleeftuin van Shakkei zo bijzonder?

 

De tuin van Shakkei is volledig dier-, vogel- en vlindervriendelijk. De aanwezige bomen, bessendragende beplanting, waterdrinkschalen voor vogels en een grote hoeveelheid bloeiende nectar- en waardplanten zijn hier dan ook speciaal op afgestemd. Dit aantrekkelijke groene paradijs levert een bijdrage aan de biodiversiteit en voor de natuurliefhebber is in dit tuinreservaat dan ook voldoende te beleven.

 

Zo hangen er naast de vele verschillende nestkasten en (half)holen-broederkasten ook speciale broedkasten voor bijvoorbeeld uilen, vleermuizen, spechten etc. en is er ook een zwaluwhotel aanwezig.

In de tuin staat ook een volière die ook weer wild(zang)vogels aantrekt.

Verder is er een egelhuis en zijn er volop vlinderkasten en insectenhotels geplaatst.

 

Tuinontwerp en inrichting

Uniek is het bijzondere architectonische tuinontwerp en inrichting. Overigens is het tuinontwerp gemaakt door de eigenaar zelf, die tuinarchitect is. Een strak en speels lijnenspel met een natuurlijk en landelijk karakter. De basis bestaat uit duurzame materialen, het zijn een combinatie van aardse  (circulaire) betonproducten en onbehandelde houten natuurlijke kunstwerken. In de tuin is zo min mogelijk oppervlakte bestraat en gebruik gemaakt van waterdoorlatend grauwacke split. Minder verhard oppervlakte betekent meer plaats voor planten, een beter vruchtbaarder bodemleven en natuurlijke waterhuishouding en berging. De tuin heeft een warme en sfeervolle uitstraling.

 

Beplanting

De beplanting heeft een exotische, kleurige, spannende en natuurlijke uitstraling. Zo zijn er bamboesoorten, siergrassen, vele varens en diverse bloeiende plantengroepen met aparte gemengde pastelkleur combinaties. Deze aan elkaar grenzende kleurschakeringen in dezelfde tint zorgen naast verrassende effecten vooral voor rust en harmonie en zijn alle gericht op zintuigelijke prikkels.

 

Natuurkunst en belevenissen

De tuin is voorzien van unieke massieve houten en stenen beelden en sculpturen (boomkunst), een totempaal en grote zwerfkeien.

 

Oase van rust en ontspanning

Er zijn verschillende terrassen aanwezig in de zon en schaduw. Bezoekers kunnen hier in alle rust ontspannen en genieten van de sfeer, geluiden, de oase van rust en bezinning.

Bezoekers zijn bij ons van harte welkom! Gratis toegang en koffie/thee!

 

Meer info?

Locatie: Shakkei - Galgendijk 3 – 4671 RH in Dinteloord.

Datum: zaterdag 15 juni 2019 – 10.00 – 16.00 uur.

 

Contactpersoon: Jack Legierse

www.shakkei.nl/open-dag-natuur-en-beleeftuin/

Email:        info(at)shakkei.nl

Telnr:         0610609890

meer

 

 

 

24
May
Natuurlijk zaaien: Aquilegia ‘Nora Barlow’
23
May
Bericht uit Singapore