bekijk online
Nieuwsflits mei 2022

Excursie tuinclub 4 juni 2022

Op zaterdag 4 juni a.s. gaan we weer een dagje op pad met de tuinclub. Waar we heen gaan is zoals altijd een verrassing. We vertrekken om 08.30 uur vanaf het parkeerterrein aan de Frankenthalerstraat en zijn zo rond 17.30 uur weer terug.

Er zijn nog een paar plaatsen vrij in de bus dus mogen er bij uitzondering ook niet-leden mee met deze dag. De kosten hiervoor zijn 35 euro, van tevoren te voldoen op bankrekening NL 60 RABO 010 46 30 353 van KMTP afd. Breda e.o. onder vermelding van “Tuinclubexcursie”.

Je kunt je opgeven bij Marian Ooyen op haar emailadres : marian_ooyen@hotmail.com.  Doe dit vóór 22 mei. De aanmelding gaat op volgorde van binnenkomst en vol = vol. Na 22 mei krijgt iedereen die heeft gereageerd nadere informatie per email.

Ook hebben wij de wachtlijst voor de tuinclub weer opgeheven, dus dit is misschien een leuke gelegenheid om te kijken of een lidmaatschap van de tuinclub iets voor je is.

Hartelijke groet van de tuinclubcommissie,

Lia, Marian en Ietje.

Workshop schilderen

Op 21 mei wordt een workshop schilderen gegeven door René van Wingerden van Wingart, op de locatie van de wijn- en aspergeboerderij De Santspuy.

Als het weer het toelaat schilderen we buiten tussen de wijnranken en bij slecht weer wordt er in de kas geschilderd.

Het gaat om vrij en abstract schilderen, waarbij gevoel en beleving belangrijker zijn dan perfectie en ervaring. Iedereen gaat naar huis met een eigen, unieke creatie.

Het schilderen zal ongeveer 2,5 u duren.

Voorafgaand aan het schilderen starten we met koffie/thee met appelcake uit de streek.

Na het schilderen wordt er een korte rondleiding gegeven op de boerderij met een glas wijn en we sluiten af met een kleine proeverij van likeurtjes onder het genot van een aspergesoepje met boerenbrood en kruidenboter.

De kosten zijn €40,- per persoon, voor het schilderen (inclusief materialen), de rondleiding en de proeverij.

Deze activiteit zal ongeveer 4 uur duren en we starten om 10.00u.

Aanmelden kan tot 17 mei bij Meggie Laming, tel. 0161-431353 of via email laming.meggie@gmail.com.

Cursusgeld uiterlijk 1 week vooraf overmaken naar:

IBAN-nummer NL60 RABO 0104 6303 53  t.n.v. KMTP afd. Breda e.o. met vermelding van naam, adres, lidmaatschapsnummer en “schilderworkshop”.

Gardenista

Laatste informatie busexcursie zaterdag 28 mei 2022

Voor de deelnemers die meegaan zaterdag 28 mei nog even een herinnering.

(er zijn nog wat plaatsen vrij dus als je wilt, kun je nog mee).

Gardenista is hét groenfestival in Nederland, dat dit jaar plaatsvindt op de prachtige buitenplaats Den Alerdinck bij Zwolle.

Het is voor iedereen, hobbyisten, kwekers, moestuinierders en vooral niet te vergeten bloemschikkers!

Centraal staat “Leven in het Groen”.

Ben je in voor een dagje uit, waarop al jouw “groene“ zintuigen geprikkeld worden, ga dan gezellig mee.

Voorheen vertrokken we ook vanaf Roosendaal maar dat is deze keer niet zo. We vertrekken alleen vanaf Breda! (dit om te besparen op de buskosten)

Opstapplaats: Curio, Frankenthalerstraat 15, Breda

Vertrektijd    : 08.30 uur vanaf de parkeerplaats Curio, Breda

Kosten         : € 50,00 p.p. (inbegrepen busreis, entree ticket, koffie of thee met iets lekkers in de  bus)

Het verzoek is om uiterlijk 20 mei te betalen op het volgende bankrekeningnummer van KMPT / Groei & Bloei Breda o.v.v. busexcursie Gardenista:

NL60 RABO 0104 6303 53

Opgeven kan nog steeds bij Ria van Kalmthout. Dit kan per email (riavankalmthout@hotmail.com) of per telefoon 06 – 435 787 89.