Breda

Tuinen

Van grote tuinen tot kleine tuinen en van moestuinen tot kruidentuinen. Groei & Bloei biedt je alles wat je wilt weten over de tuin en over de planten die je erin zet. Vele tips, interessante artikelen, mooie foto's, inspirerende én handige video's vind je op de landelijke website www.groei.nl

Nu te lezen:

- Geen groter plezier dan zelf eenjarige planten opkweken uit zaad. Voor Margriet Kortenoeven van Kwekerij Margriet begin het zaaiseizoen al vroeg. Dit seizoen stelt mooie eenjarigen aan je voor die je goed kunt zaaien en waarvan je hier meteen ook zaad kunt bestellen.

- Hoe, wanneer en waarom snoei ik ... is waarschijnlijk de meest gestelde vraag in de tuin. Zoek jij het online op of pak je er een boek (of tijdschrift!) bij? Wij bekeken de zoekcijfers in Google en stelden een top 10 samen van meest gegooglede planten in combinatie met ‘snoeien’. Dus hier handig bij elkaar, per soort het hoe en wat van het snoeien.

- In 2022 bestond Groei & Bloei 150 jaar. Een feestelijk jaar voor een terugblik op 150 jaar tuinieren, maar ook om uit te kijken naar het tuinieren van de toekomst. Daarbij is het klimaat meer dan ooit een belangrijk waarde. Alle tuinen van Nederland vormen samen één grote groene oase en daarmee kan iedere tuinier een belangrijke bijdrage leveren aan het tegengaan van klimaatverandering. 
Het Groei & Bloei Tienpuntenplan biedt een leidraad voor enthousiaste tuiniers om klimaatvriendelijk te tuinieren.